Het belang van een efficiënt rekruteringsproces

Als de geprefereerde ICT-rekruteringspartner voor veel verschillende soorten organisaties, weten we als geen ander het belang van een efficiënt rekruteringsproces bij het aannemen van het beste talent. Lees hieronder waarom.

Veranderende markt

De arbeidsmarkt voor ICT’ers is de afgelopen jaren drastisch veranderd, wat betekent dat een verandering in de aanpak van het werven van talent een noodzaak is geworden. De vraag naar IT-­profielen blijft immers jaar na jaar toenemen, terwijl het aanbod beperkt blijft. Het resultaat is dat sterke kandidaten vaak meerdere potentiële werkgevers hebben die concurreren om hen in dienst te nemen, wat resulteert in meerdere contractaanbiedingen.

Al te vaak merken we dat uitstekende bedrijven perfect geschikte kandidaten verliezen omdat ze werken met een gedateerd rekruteringsproces. Het idee dat als de kandidaat in ons geïnteresseerd is, zal hij/zij wel wachten, blijkt zelden vruchtbaar in de snel veranderende talentenmarkt van vandaag.

Machtverschuiving

Het is belangrijk om te erkennen dat er de afgelopen jaren een machtsverschuiving heeft plaatsgevonden op de ICT-arbeidsmarkt, namelijk een machtsverschuiving in de richting van kandidaten. De tijd dat organisaties de luxe hadden om te kunnen kiezen uit tientallen CV's voor een vacature, ligt ver achter ons. Te conservatief zijn en standhouden voor die ene 'witte raaf' die elk vakje op een verlanglijst aanvinkt, zal resulteren in een lange zoektocht en veel frustraties. Dat is de reden waarom het in de huidige markt net zo belangrijk is om aan te werven op persoonlijkheid en motivatie, eerder dan op ervaring.

Rol van Amandis

Als ervaren rekruteringspartner kunnen we een belangrijke rol spelen bij het optimaliseren van de rekruteringsprocessen van onze klanten. We helpen onze klanten kritisch te kijken naar hun huidige processen, we analyseren deze en formuleren voorstellen om deze te verbeteren. De oplossingen kunnen divers zijn, bijvoorbeeld het combineren van HR en technische gesprekken. Daarnaast kan Amandis ook adviseren hoe cliënten hun USP's het beste moeten presenteren ten aanzien van een kandidaat en het formaliseren van feedbacksessies na de interviews. Op het einde van het proces kan ook ondersteuning geboden worden bij delicate contractonderhandelingen.

Het doel is om klanten te helpen bij het opzetten van een efficiënt wervingsproces voor de huidige marktomstandigheden. Zoals Charles Darwin zei: "Het is niet de sterkste van een soort die overleeft, ook niet de intelligentste. Wel degene die zich het best aan veranderingen kan aanpassen."

ICT-rekrutering is ons vak. We begrijpen als geen ander hoe de war for talent uitdagingen naar boven brengt bij het aanwerven van de beste kandidaten. We creëren samen met de klant een efficiënt rekruteringsproces om tot sterke resultaten te komen.

Benieuwd hoe wij uw bedrijf kunnen helpen bij het efficiënt rekruteren van ICT-toptalent? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op!