Mijn eerste jaar bij Amandis

Zomer 2017, de zomer waarin ik Amandis leerde kennen en de zomer waarin mijn professionele carrière op de rails werd gezet.

Waarom koos ik voor Amandis?
Omdat het leven te kort is voor een 6/10 als het ook een 9/10 kan zijn, omdat ik het beste uit mezelf wil halen en omdat ik dezelfde eigenschappen herkende bij Amandis.

Eerlijk toegegeven, de eerste werkdag voelde aan als de eerste schooldag. Je wilt een steengoede indruk nalaten en ik had tijdens mijn sollicitatie verteld dat ik een echte 'goaldigger' ben, dat moest ik nu ook waarmaken. Als ‘newbie’ werd ik met open armen ontvangen door mijn nieuwe collega's. Zij en het management hadden een opleidingsprogramma voorzien en ze stonden net als ik te popelen om hier aan te beginnen.

Mijn eerste stapjes bij Amandis zette ik als Researcher
Hierbij werd ik ingeleid in de IT wereld, die tot voordien Chinees was voor mij (en hoe moeilijk is het om Chinees te leren?), de eerste uitdaging dus. Mijn collega’s legden mij stap voor stap en soms bijna met handen en voeten de IT- en rekruteringsmarkt uit. Ik ondersteunde mijn collega’s door mee in te zetten op de vacatures van hun cliënten. Zo leerde ik de kernwaarden van Amandis kennen én merkte al snel de sterktes van elk lid van ons team.

In deze fase had ik in samenspraak met het management doelen vooropgesteld en ik moest én zou die zo snel mogelijk bereiken. Zo werd ik Recruitment Consultant. Ik werd dus met andere woorden verantwoordelijk voor mijn eigen klantenportefeuille en bijhorende vacatures. Een nieuwe stap die ik nooit zo snel genomen zou hebben zonder het team rondom mij. Dat ‘fameus’ team (zie vorige blogpost) zorgde er ook voor dat ik heel snel mezelf kon zijn. En toegegeven, ik ben nu degene die op elk moment van de week voor wat ‘overlast’ kan zorgen…

1 jaar later blijkt de keuze voor Amandis de juiste
Ik heb heel veel opgestoken gedurende mijn eerste jaar, ik krijg de vrijheid om te doen wat ik graag doe en ben volledig geïntegreerd in ons fantastisch team. Als ‘goaldigger’ heb ik de doelen die ik voor mezelf vooropstelde in mijn eerste jaar bereikt, mijn doelen voor mijn 2e jaar zijn in de maak.

Don’t stop until you are proud!